Feliratkozás (szakkörök, délutáni órák, projektnap, pályaorientációs nap)
Bejelentkezés
Válasszon kategóriát:

Online: 6

Foglalkozások listája 

 

Szh: 0
1. "A Szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése" projekt (F112)
Előadó: Dr. Seregélyes Katalin - VMKH Veszprémi Járási Hivatal, Hatósági Főosztály
A tájékoztatást a "Szolgáltató kormányhivatali és közigazgatási modell bevezetése" projekt keretében tartjuk. A tájékoztató célja, hogy a végzős tanulók megismerjék a megyei kormányhivatalok, illetve a járási hivatalok tevékenységét, szervezeti felépítését. A járási hivatalokon belül külön is kitérünk a kormányablakok működésének bemutatására, a legjellemzőbb - a fiatalok által is gyakran használt - intézhető ügyekre.
Szh: 0
1. (Mér)nök leszel? (F209)
Előadók: Szőke Máté - okleveles mérnökinformatikus, Vogel Csongor Benedek - okleveles villamosmérnök.
A kérdés megválaszolásában segít a BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM.Bemutatásra kerülnek a szakma szépségei és kihívásai, a karok az általuk nyújtott életpályákkal és nem utolsó sorban a hallgatói élet hallgatók tolmácsolásában. Az előadás során a Villamosmérnöki és Informatikai Kar külön hangsúlyt kap.
Szh: 0
1. A gépészmérnök szerepe a technikai innovációban (F210)
Előadók: a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatói.
Szh: 0
1. A gépjárműipar fejlődése (F219)
Előadó: a LeasePlan Hungária Zrt. Biztosítási és szerviz vezetője.
A gépjárműipar a technológiai robbanásnak köszönhetően, és a munkaerőhiány miatt hatalmas változáson megy keresztül. Ezekről a folyamatokról, a munkáltatói elvárásokról és a munkavállalók lehetőségeiről, új trendekről szól az előadás.
Szh: 12
1. A GINOP 5.2.1. Ifjúsági Garancia Program lehetőségei (F218)
Előadó(k): a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa(i).
Képzési támogatás, bérköltség-támogatás, bértámogatás, vállalkozóvá válási támogatás, és lakhatási támogatás, ami elősegíti a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését.
Szh: 0
1. A Magyar Honvédség előadása (F110)
Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Ismered a határaidat? Ne késlekedj, jelentkezz katonának! Az alapkiképzést soha nem fogod elfelejteni! Húzz bakancsot a legjobb barátaiddal! "Kerülj te is a legjobbak közé! Irány a sereg!"
Szh: 0
1. A Veszprémi Rendőrkapitányság előadása (F120)
A pályaorientációs napon az érdeklődő középiskolások a rendőri hivatással, a közrendvédelmi szakterületi munkavégzéssel ismerkedhetnek meg. Ezen kívül kipróbálhatják a csapatszolgálati eszközöket, felszerelést is. Továbbá - fímvetítéssel egybekötött - tájékoztatást adunk a rendészeti szakgimnáziumi képzésről és a felvételi eljárás rendjéről.
Szh: 0
1. A világ és aMI mögötte van - a mesterséges intelligencia jelene és jövője (F118)
Előadó: Dr. Obermayer Nóra - Pannon Egyetem GTK.
Az Ipar 4.0 alapját képező Mesterséges Intelligencia technológiák alkalmazására a mindennapi életben már számos példa és sikertörténet van. Az előadás során bemutatásra kerül több terület, amely jól szemlélteti a lehetséges felhasználások sokszínűségét.
Szh: 0
1. A virtuális Világ megalkotása a digitális gyár- és gyártástervezés területén,... (F119)
Előadó: Dr. Gyurika István egyetemi docens - Pannon Egyetem Anyagmérnöki és Gépészmérnöki Intézet
A virtuális Világ megalkotása a digitális gyár- és gyártástervezés területén, a negyedik ipari forradalom követelményei alapján. A negyedik ipari forradalom hatására a gépgyártás technológiában robbanásszerű változások történtek az utóbbi években. A digitális gyártástudomány létrehozásával virtuális környezetet hoztak létre a gépészmérnökök a lehető leghatékonyabb gyártervezési, gyártási folyamattervezési, CNC és robotprogramozási, valamint logisztikai területeken. A virtuális prototípus-technológiák a közeljövőben kiváltják majd a jelenleg is még újdonság-szagú 3D nyomtatást és egyéb gyors prototípus technológiákat. Ez a hallatlan fejlődés a záloga a Világ egyre növekvő műszaki igényének hatékony és gyors kielégítéséhez. Az előadáson megismerhetjük ezen gépészeti, mechatronikai és folyamatmérnöki eredményeket, továbbá kitekintést nyerhetünk a következő 5-10 év várható fejlődési irányvonalaira is.
Szh: 0
1. Az űrrakéták kémiája. (F211)
Előadó: Prof. Turányi Tamás - ELTE Kémiai Intézet.
Bemutató az ELTE vegyész és kémiatanár szakjairól.
Szh: 0
1. Bevezetés a beágyazott rendszerek világába (F115)
Előadó: Vörösházi Zsolt - Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kar
Röviden ismertetem, hogy mit is jelentenek a beágyazott rendszerek, illetve, hogy milyen népszerű alkalmazási területeik vannak. Bemutatom, hogy a Karon e tématerülettel milyen képzések keretében, és milyen tantárgyak esetében találkozhatnak az érdeklődő diákok. Végül néhány egyszerű példán keresztül szemléltetem, hogy jelenleg milyen kutatási-fejlesztési feladatokkal foglalkozunk.
Szh: 0
1. Biorobotika (F024)
A természet sok millió év alatt optimalizálta az élő világban felfedezhető mozgásokat,  másolásuk, beépítésük mesterséges eszközökbe új kihívást jelent a mechatronika világában. A FESTO élen jár ezekben a kutatásokban, amelyekből rövid bemutatót kaphatnak, az előadáson résztvevők. Bemutatásra kerül a FESTO, mint az automatizálás technikában vezető szerepet betöltő cég.
Szh: 0
1. Börtönügy Magyarországon (F122)
Előadók: a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.
A büntetés-végrehajtás felépítése. A börtönök feladata, fogva tartás, büntetés célja. Az egyes intézetek szervezeti felépítése, a szervezeti egységek feladatköre. A hivatásos szolgálatra jelentkezés feltételei, képzések.
Szh: 0
1. Filmvetítés (Könyvtár)
.
Szh: 0
1. Hogyan legyél gyógyszerész? (L015)
Előadó: Dr. Alfási Tünde alelnök - A Magyar Gyógyszerész Kamara Veszprém Megyei szervezete.
Kik dolgoznak a gyógyszertárban? Mennyit kell tanulni , hogy gyógyszertári asszisztens lehessen a jelölt? Mi a különbség a gyógyszerész és az asszisztens között? Milyen tantárgyakból kell emelt szintű érettségi a gyógyszerész kari felvételhez? Hogyan alakultak az elmúlt évek ponthatárait? Miket tanulnak a gyógyszerészhallgatók? Miért érdemes mindezt végigcsinálni?
Szh: 0
1. Informatikus karrierutak (F217)
Legyen 45 perced egy elképzelt világban! Egy általad elképzelt világban, ahol Te vagy a főszereplő. Találkozzál az Amerikai Kereskedelmi Kamara karriernagykövetével, aki segít reális utat találni az elképzelt világodhoz! Az előadó elsősorban informatikusok jelentkezését várja!
Szh: 0
1. Kreatív ipar (F116)
Előadó: András Ferenc - Pannon Egyetem MFTK.
Természettudomány, társadalomtudomány, bölcsészettudomány - a tudományok és az egyetemi szakok hagyományos felosztása, amelyre a pályát választó is tekint: vajon melyik áll hozzá közel? No, és a társadalom is megkülönbözteti őket, sokféle módon: anyagi, erkölcsi megbecsültség, ami úgyszintén szempontja a pályaválasztásnak. Milyen tudással mire megyünk? Vajon miféle tudás kell ahhoz, hogy jobbá, boldogabbá tegyük a világ és benne a magunk életét? És mi köze mindehhez a kreatív iparnak? Ezekről a kérdéskről lesz szó.
Szh: 0
1. Munkahely vagy vállalkozás? (H011)
Előadó: Mátyás Mónika - Kör Alapítvány
Melyiket válasszam?
Szh: 0
1. Munkakörök a MÁV-nál (L110)
Előadó: MÁV
Szh: 0
1. Nyelvvizsga tájékoztató (F121)
Előadó: Kátai Gyöngyvér
Nyelvtanulás és az államilag elismert nyelvvizsgák. Az előadáson a diákok tájékoztatót kapnak az öt legnagyobb nyelvvizsga rendszerről, ezek követelményeiről és a feladat típusokról. Ezen kívül vizsgatechnikai tanácsok és hasznos információk hangzanak el a nyelvvizsgával kapcsolatos jelenlegi törvényekről.
Szh: 0
1. Összekapcsolt egészségügy (L013)
Az EESZ (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működése. 2013-ban elindult egy világújdonság a magyar egészségügyben. A projekt az összes államilag finanszírozott kórházat, rendelőt, háziorvost, gyógyszertárat informatikailag összekapcsolja, köztük adatokat, dokumentumokat, recepteket,stb tud az orvos cserélni. Arra is van mód, hogy a páciens egy WEB oldalon meghatározza, milyen adatait láthatják az intézetekben, illetve megnézheti, hogy milyen leletei, zárójelentése, receptjei keletkeztek addig amíg az orvosnál járt, feküdt a kórházban. Megtudhatjuk mit is írtak rólunk az orvosok. E mellett bemutatásra kerül mit lát rólunk az orvos, amikor szemben ülünk vele. Ennek részletes bemutatása is megtörténik az előadás során. Az EESZT rendszer előnye, hogy a más intézményben készült vizsgálatainkat nem kell újra elvégezni (például labor, röntgen, CT, MR), hanem azt fel lehet használni a gyógyításnál. Ez életet menthet egy balesetnél, gyorsíthatja az ellátást egy szabványos műtétnél. Az egész egy teljesen zárt informatikai rendszer, mely érdekes lehet az informatika iránt érdeklődők számára is.
Szh: 0
1. Pályaorientáció és a felsőoktatás finanszírozó rendszere (H001)
Előadó: Communication Concept Kft.
Szh: 0
1. Pénzügyek (H010)
A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány, azaz a JAM célja, hogy a diákok használható pénzügyi tudást szerezzenek, segíthetjük a vállalkozói kompetenciájuk fejlesztését és a eligazíthatjuk őket a pályaorientáció területén. Mindezt interaktív formában tesszük, amely során szorosan együtt működnek a vállalkozó szellemű diákok és pedagógusok a JAM munkatársaival, valamint a mentoráló vállalkozások önkéntesei. Roashownkon a Diákvállalkozás Program nyújtotta lehetőségeket gyakorlati formában mutatjuk meg, a részt vevő diákokkal egy működőképes vállalkozási ötlet megalkotása a célunk.
Szh: 0
1. Tanulj az USA-ban! (L014)
Előadók: az American Corner munkatársai.
Az amerikai egyetemek téged is várnak. Szeretnél az Egyesült Államokban továbbtanulni, de nem tudod, hogyan kezdj neki? A veszprémi Amerikai Kuckó EducationUSA Tanácsadó Központ is egyben, ahol pontos, átfogó és friss információt kaphatsz az amerikai továbbtanulási lehetőségekről. Előadásunkon bemutatjuk az amerikai felsőoktatás sajátosságait, valamint az egyetemválasztás és a felvételi eljárás főbb lépéseit. Legyél ott, tedd fel kérdéseidet, és indulj el izgalmas utadon az amerikai egyetemek felé!
Szh: 9
1. Továbbtanulási lehetőségek a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán (F113)
Előadó(k): a Soproni Egyetem Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának oktatói.
Szh: 20
1. Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron... (F135)
Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron, ahol a képzésnek két évszázados hagyománya van. Várjuk mindazokat az érdeklődőket, akik bővebben is szeretnék megismerni, hogy az agráriumhoz és az élelmiszeriparhoz, valamint a szakigazgatáshoz kapcsolódóan milyen képzési lehetőségeket kínál a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. Megmutatjuk, hogyan kapcsoljuk össze az elméletet és a gyakorlatot, továbbá az elérhető ösztöndíjak is megismerhetők, valamint ízelítőt adunk a diákéletből és a szabadidős programokból. Mert Óváron nemcsak kiváló szaktudást lehet szerezni, hanem életre szóló élményeket és baráti kapcsolatokat is.
Szh: 0
2. A gépjárműipar fejlődése (F219)
Előadó: a LeasePlan Hungária Zrt. Biztosítási és szerviz vezetője.
A gépjárműipar a technológiai robbanásnak köszönhetően, és a munkaerőhiány miatt hatalmas változáson megy keresztül. Ezekről a folyamatokról, a munkáltatói elvárásokról és a munkavállalók lehetőségeiről, új trendekről szól az előadás.
Szh: 7
2. A GINOP 5.2.1. Ifjúsági Garancia Program lehetőségei (F218)
Előadó(k): a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa(i).
Képzési támogatás, bérköltség-támogatás, bértámogatás, vállalkozóvá válási támogatás, és lakhatási támogatás, ami elősegíti a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését.
Szh: 0
2. A Magyar Honvédség előadása (F110)
Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Ismered a határaidat? Ne késlekedj, jelentkezz katonának! Az alapkiképzést soha nem fogod elfelejteni! Húzz bakancsot a legjobb barátaiddal! "Kerülj te is a legjobbak közé! Irány a sereg!"
Szh: 0
2. A mechatronika világa (F210)
Előadók: a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatói.
Szh: 0
2. A Miskolci Egyetem képzéseinek bemutatása (F220)
A Miskolci Egyetem Anyagtudományi Karán futó anyag-, kohó- és vegyészmérnök képzések bemutatása.
Le Bélier: nyári szakmai gyakorlati lehetőségek, öntész hallgatók finanszírozása.
Szh: 0
2. A Veszprémi Rendőrkapitányság előadása (F120)
A pályaorientációs napon az érdeklődő középiskolások a rendőri hivatással, a közrendvédelmi szakterületi munkavégzéssel ismerkedhetnek meg. Ezen kívül kipróbálhatják a csapatszolgálati eszközöket, felszerelést is. Továbbá - fímvetítéssel egybekötött - tájékoztatást adunk a rendészeti szakgimnáziumi képzésről és a felvételi eljárás rendjéről.
Szh: 0
2. Az űrrakéták kémiája. (F211)
Előadó: Prof. Turányi Tamás - ELTE Kémiai Intézet.
Bemutató az ELTE vegyész és kémiatanár szakjairól.
Szh: 0
2. Biorobotika (F024)
A természet sok millió év alatt optimalizálta az élő világban felfedezhető mozgásokat, másolásuk, beépítésük mesterséges eszközökbe új kihívást jelent a mechatronika világában. A FESTO élen jár ezekben a kutatásokban, amelyekből rövid bemutatót kaphatnak, az előadáson résztvevők. Bemutatásra kerül a FESTO, mint az automatizálás technikában vezető szerepet betöltő cég.
Szh: 0
2. Börtönügy Magyarországon (F122)
Előadók: a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.
A büntetés-végrehajtás felépítése. A börtönök feladata, fogva tartás, büntetés célja. Az egyes intézetek szervezeti felépítése, a szervezeti egységek feladatköre. A hivatásos szolgálatra jelentkezés feltételei, képzések.
Szh: 0
2. Érzelmi Intelligencia - EQ a sikeres JÖVŐ creditje! (F121)
Előadó: Saller Szilvia.
Már MOST fejleszd az érzelmi intelligenciádat, hogy jól érezd magad a JÖVŐ feladatait végezve. Az EQ számos képesség és kompetencia együttese, melyek meghatározzák a viselkedést, személyes stílust, szellemi ellenállóképességet. Ha szeretnél cool projektekben részt venni, és jó fejekkel együtt gondolkodni a munka világában, akkor a szakmai tudás mellett az EQ is egyre nagyobb szerepet fog kapni az életedben. Amíg az IQ a feladatmegoldásban és a folyamatok átlátásában segít, addig az EQ fejlesztése teret nyit az önismeretre, az emberi kapcsolataidat teszik átláthatóbbá, könnyebben kezelhetővé. Erről fogunk beszélgetni, várlak az EQ workshopon.
Szh: 0
2. Filmvetítés (Könyvtár)
.
Szh: 0
2. Hogyan legyél gyógyszerész? (L015)
Előadó: Dr. Alfási Tünde alelnök - A Magyar Gyógyszerész Kamara Veszprém Megyei szervezete.
Kik dolgoznak a gyógyszertárban? Mennyit kell tanulni , hogy gyógyszertári asszisztens lehessen a jelölt? Mi a különbség a gyógyszerész és az asszisztens között? Milyen tantárgyakból kell emelt szintű érettségi a gyógyszerész kari felvételhez? Hogyan alakultak az elmúlt évek ponthatárait? Miket tanulnak a gyógyszerészhallgatók? Miért érdemes mindezt végigcsinálni?
Szh: 0
2. Informatikus karrierutak (F217)
Legyen 45 perced egy elképzelt világban! Egy általad elképzelt világban, ahol Te vagy a főszereplő. Találkozzál az Amerikai Kereskedelmi Kamara karriernagykövetével, aki segít reális utat találni az elképzelt világodhoz! Az előadó elsősorban informatikusok jelentkezését várja!
Szh: 0
2. Magyar szak: élet egy szép és hasznos világban (F116)
Előadó: Parapatics Andrea - Pannon Egyetem MFTK.
Az emberek többségének a Jókai-összes, a Háború és béke és a végeláthatatlan, a való életben soha el nem hangzó mondatok öncélú elemzése jut eszébe a magyar szakról, a magyar szakos bölcsészekről pedig egy McDonald's logó. Parapatics Andrea nyelvész előadása megmutatja, mi mindennel foglalkoznak ehelyett a hallgatók a Pannon Egyetem magyar és magyartanári szakán. Szól neurológiai kérdésekről a nyelvek elsajátításában, arról, hogy mi a probléma a magyar és a szinkronos filmek tájszólásával, és hogy miért jogtalan elvárni a diákoktól szlengtől mentes beszédet az iskolában. Azt viszont nem fogja megkérdezni, hogy adhatja-e nagyobb krumplival a hamburgeredet, mert ahhoz nem ért.
Szh: 0
2. Mechatronika a Pannon Egyetemen (F119)
Előadó: Dr. Medvegy Tibor adjunktus - Fizika és Mechatronika Intézet
Egy interaktív előadás keretében megismerheted a veszprémi Mechatronikai mérnöki BSc képzés legfontosabb jellemzőit. Megtudhatod, hogy mit tanul, és megnézheted milyen eszközöket használ egy mechatronikus. Találkozhatsz a szak oktatóival és jelenlegi hallgatóival is, akik megosztják veled a tapasztalataikat és válaszolnak minden kérdésedre
Szh: 0
2. Megújuló energiaforrások alkalmazása háztartási kiserőművekben (F115)
Előadó: Görbe Péter - Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kar.
A bemutató a megújuló energiaforrásokat alkalmazó háztartási kiserőművek villamosmérnöki aspektusaiba ad bemutatást. Megoldható e az ország villamos energia ellátása megújuló energiaforrásokkal? Szükségünk van-e nukleáris erőművekre?
Szh: 0
2. Milyen lesz a jövő munkahelye? (F118)
Előadó: Biermann Margit - Pannon Egyetem GTK.
Lehet, hogy csak napi 4-6 órát fogok dolgozni vagy akár otthonról is végezhetem a munkám? Csúszda, darts és csocsó is lesz a munkahelyemen? Tényleg egy robot lesz a munkatársam? Mit érdemes tanulni, amire a jövőben is szükség lesz?
Szh: 0
2. Munkahely vagy vállalkozás? (H011)
Előadó: Mátyás Mónika - Kör Alapítvány
Melyiket válasszam?
Szh: 0
2. Munkakörök a MÁV-nál (L110)
Előadó: MÁV
Szh: 0
2. Összekapcsolt egészségügy (L013)
Az EESZ (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működése. 2013-ban elindult egy világújdonság a magyar egészségügyben. A projekt az összes államilag finanszírozott kórházat, rendelőt, háziorvost, gyógyszertárat informatikailag összekapcsolja, köztük adatokat, dokumentumokat, recepteket,stb tud az orvos cserélni. Arra is van mód, hogy a páciens egy WEB oldalon meghatározza, milyen adatait láthatják az intézetekben, illetve megnézheti, hogy milyen leletei, zárójelentése, receptjei keletkeztek addig amíg az orvosnál járt, feküdt a kórházban. Megtudhatjuk mit is írtak rólunk az orvosok. E mellett bemutatásra kerül mit lát rólunk az orvos, amikor szemben ülünk vele. Ennek részletes bemutatása is megtörténik az előadás során. Az EESZT rendszer előnye, hogy a más intézményben készült vizsgálatainkat nem kell újra elvégezni (például labor, röntgen, CT, MR), hanem azt fel lehet használni a gyógyításnál. Ez életet menthet egy balesetnél, gyorsíthatja az ellátást egy szabványos műtétnél. Az egész egy teljesen zárt informatikai rendszer, mely érdekes lehet az informatika iránt érdeklődők számára is.
Szh: 0
2. Pályaorientáció és a felsőoktatás finanszírozó rendszere (H001)
Előadó: Communication Concept Kft.
Szh: 0
2. Pénzügyek (H010)
A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány, azaz a JAM célja, hogy a diákok használható pénzügyi tudást szerezzenek, segíthetjük a vállalkozói kompetenciájuk fejlesztését és a eligazíthatjuk őket a pályaorientáció területén. Mindezt interaktív formában tesszük, amely során szorosan együtt működnek a vállalkozó szellemű diákok és pedagógusok a JAM munkatársaival, valamint a mentoráló vállalkozások önkéntesei. Roashownkon a Diákvállalkozás Program nyújtotta lehetőségeket gyakorlati formában mutatjuk meg, a részt vevő diákokkal egy működőképes vállalkozási ötlet megalkotása a célunk.
Szh: 0
2. Problémák és megoldások (F112)
Előadó(k): Zultzer Pumpen Kft. munkatársai.
"Minden probléma mögött egy ember áll. Ahogy minden megoldás mögött is. Mindegy, hogy merre indulsz az életben, ez az egy közös lesz benne..."
Szh: 0
2. Tanulj az USA-ban! (L014)
Előadók: az American Corner munkatársai.
Az amerikai egyetemek téged is várnak. Szeretnél az Egyesült Államokban továbbtanulni, de nem tudod, hogyan kezdj neki? A veszprémi Amerikai Kuckó EducationUSA Tanácsadó Központ is egyben, ahol pontos, átfogó és friss információt kaphatsz az amerikai továbbtanulási lehetőségekről. Előadásunkon bemutatjuk az amerikai felsőoktatás sajátosságait, valamint az egyetemválasztás és a felvételi eljárás főbb lépéseit. Legyél ott, tedd fel kérdéseidet, és indulj el izgalmas utadon az amerikai egyetemek felé!
Szh: 0
2. Tervezd velünk a jövőt! (F209)
Előadó: Csiszár Csaba – BME egyetemi docens - Közlekedési és Járműmérnöki Kar.
Hogyan alakul a jövő közlekedése? A zöld és fenntartható közlekedéstől az önvezető autókig, nálunk mindent megtalálsz! És persze azt is elmondjuk, miért érdemes a Közlekkarra jelentkezni!
Szh: 18
2. Továbbtanulási lehetőségek a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán (F113)
Előadó(k): a Soproni Egyetem Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának oktatói.
Szh: 11
2. Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron... (F135)
Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron, ahol a képzésnek két évszázados hagyománya van. Várjuk mindazokat az érdeklődőket, akik bővebben is szeretnék megismerni, hogy az agráriumhoz és az élelmiszeriparhoz, valamint a szakigazgatáshoz kapcsolódóan milyen képzési lehetőségeket kínál a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. Megmutatjuk, hogyan kapcsoljuk össze az elméletet és a gyakorlatot, továbbá az elérhető ösztöndíjak is megismerhetők, valamint ízelítőt adunk a diákéletből és a szabadidős programokból. Mert Óváron nemcsak kiváló szaktudást lehet szerezni, hanem életre szóló élményeket és baráti kapcsolatokat is.
Szh: 0
2. Vegyészként is lehetsz más, mint vegyész! (L109)
Előadó: Thermo Fisher Scientific – BioProduction Divízió.
Karrierlehetőségek természettudományos ismeretekkel! Miért érdemes természettudományos tárgyakat tanulni? Az előadó elsősorban vegyészeket vár.
Szh: 21
3. A GINOP 5.2.1. Ifjúsági Garancia Program lehetőségei (F218)
Előadó(k): a Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának munkatársa(i).
Képzési támogatás, bérköltség-támogatás, bértámogatás, vállalkozóvá válási támogatás, és lakhatási támogatás, ami elősegíti a fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését.
Szh: 0
3. A Magyar honvédség előadása (F110)
Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Ismered a határaidat? Ne késlekedj, jelentkezz katonának! Az alapkiképzést soha nem fogod elfelejteni! Húzz bakancsot a legjobb barátaiddal! "Kerülj te is a legjobbak közé! Irány a sereg!"
Szh: 0
3. A Miskolci Egyetem képzéseinek bemutatása (F220)
A Miskolci Egyetem Anyagtudományi Karán futó anyag-, kohó- és vegyészmérnök képzések bemutatása.
Le Bélier: nyári szakmai gyakorlati lehetőségek, öntész hallgatók finanszírozása.
Szh: 0
3. A Veszprémi Rendőrkapitányság előadása (F120)
A pályaorientációs napon az érdeklődő középiskolások a rendőri hivatással, a közrendvédelmi szakterületi munkavégzéssel ismerkedhetnek meg. Ezen kívül kipróbálhatják a csapatszolgálati eszközöket, felszerelést is. Továbbá - fímvetítéssel egybekötött - tájékoztatást adunk a rendészeti szakgimnáziumi képzésről és a felvételi eljárás rendjéről.
Szh: 0
3. Általános tájékoztatás a BME Gépészmérnöki Karról (F209)
Előadó: még függőben.
Általános tájékoztatás a BME Gépészmérnöki Kar képviseletében.
Szh: 0
3. Az űrrakéták kémiája. (F211)
Előadó: Prof. Turányi Tamás - ELTE Kémiai Intézet.
Bemutató az ELTE vegyész és kémiatanár szakjairól.
Szh: 0
3. Biorobotika (F024)
A természet sok millió év alatt optimalizálta az élő világban felfedezhető mozgásokat, másolásuk, beépítésük mesterséges eszközökbe új kihívást jelent a mechatronika világában. A FESTO élen jár ezekben a kutatásokban, amelyekből rövid bemutatót kaphatnak, az előadáson résztvevők. Bemutatásra kerül a FESTO, mint az automatizálás technikában vezető szerepet betöltő cég.
Szh: 0
3. Börtönügy Magyarországon (F122)
Előadók: a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai.
A büntetés-végrehajtás felépítése. A börtönök feladata, fogva tartás, büntetés célja. Az egyes intézetek szervezeti felépítése, a szervezeti egységek feladatköre. A hivatásos szolgálatra jelentkezés feltételei, képzések.
Szh: 0
3. Etikus heckerek (F210)
Előadók: a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar oktatói.
Szh: 0
3. Filmvetítés (Könyvtár)
.
Szh: 0
3. Hogyan legyél gyógyszerész? (L015)
Előadó: Dr. Alfási Tünde alelnök - A Magyar Gyógyszerész Kamara Veszprém Megyei szervezete.
Kik dolgoznak a gyógyszertárban? Mennyit kell tanulni , hogy gyógyszertári asszisztens lehessen a jelölt? Mi a különbség a gyógyszerész és az asszisztens között? Milyen tantárgyakból kell emelt szintű érettségi a gyógyszerész kari felvételhez? Hogyan alakultak az elmúlt évek ponthatárait? Miket tanulnak a gyógyszerészhallgatók? Miért érdemes mindezt végigcsinálni?
Szh: 0
3. Klímahiszti vagy Klímastratégia? És ki az a Greta Thunberg? (F119)
Előadó: Dr. Nagy Gerogina adjunktus - PE Mérnöki Kar Környezetmérnöki Intézet.
A Klímaváltozás itt van és megeszi világot... vajon tényleg így van? Tehetünk ellene valamit vagy már túl késő? Hogyan fogunk alkalmazkodni?
Szh: 0
3. Közösségszervezés (F116)
Előadó: Fábián Gyöngyi - Pannon Egyetem MFTK
Az előadáson a szak vezetője bemutatja a Közösségszervezés BA szak jellemzőit, bevezet a sikeres felvételi lehetőségeibe és a szakon folytatott tanulmányok, kurzusok sajátosságaiba. A szak képviseletében jelenlegi egyetemi hallgató számol be a tapasztalatairól. Egy művelődési szakember segítségével játékos módon bepillantást nyerünk a szakon végzettek mindennapi munkájába is.
Szh: 0
3. Miért PE-GTK? (F118)
Minden, amit a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karáról tudni kell (szakok, lehetőségek, ösztöndíjak, hallgatói élet, stb...)
Szh: 0
3. Munkakörök a MÁV-nál (L110)
Előadó: MÁV
Szh: 0
3. Nyelvvizsga tájékoztató (F121)
Előadó: Kátai Gyöngyvér
Nyelvtanulás és az államilag elismert nyelvvizsgák. Az előadáson a diákok tájékoztatót kapnak az öt legnagyobb nyelvvizsga rendszerről, ezek követelményeiről és a feladat típusokról. Ezen kívül vizsgatechnikai tanácsok és hasznos információk hangzanak el a nyelvvizsgával kapcsolatos jelenlegi törvényekről.
Szh: 0
3. Összekapcsolt egészségügy (L013)
Az EESZ (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) működése. 2013-ban elindult egy világújdonság a magyar egészségügyben. A projekt az összes államilag finanszírozott kórházat, rendelőt, háziorvost, gyógyszertárat informatikailag összekapcsolja, köztük adatokat, dokumentumokat, recepteket,stb tud az orvos cserélni. Arra is van mód, hogy a páciens egy WEB oldalon meghatározza, milyen adatait láthatják az intézetekben, illetve megnézheti, hogy milyen leletei, zárójelentése, receptjei keletkeztek addig amíg az orvosnál járt, feküdt a kórházban. Megtudhatjuk mit is írtak rólunk az orvosok. E mellett bemutatásra kerül mit lát rólunk az orvos, amikor szemben ülünk vele. Ennek részletes bemutatása is megtörténik az előadás során. Az EESZT rendszer előnye, hogy a más intézményben készült vizsgálatainkat nem kell újra elvégezni (például labor, röntgen, CT, MR), hanem azt fel lehet használni a gyógyításnál. Ez életet menthet egy balesetnél, gyorsíthatja az ellátást egy szabványos műtétnél. Az egész egy teljesen zárt informatikai rendszer, mely érdekes lehet az informatika iránt érdeklődők számára is.
Szh: 0
3. Pályaorientáció és a felsőoktatás finanszírozó rendszere (H001)
Előadó: Communication Concept Kft.
Szh: 0
3. Pénzügyek (H010)
A Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány, azaz a JAM célja, hogy a diákok használható pénzügyi tudást szerezzenek, segíthetjük a vállalkozói kompetenciájuk fejlesztését és a eligazíthatjuk őket a pályaorientáció területén. Mindezt interaktív formában tesszük, amely során szorosan együtt működnek a vállalkozó szellemű diákok és pedagógusok a JAM munkatársaival, valamint a mentoráló vállalkozások önkéntesei. Roashownkon a Diákvállalkozás Program nyújtotta lehetőségeket gyakorlati formában mutatjuk meg, a részt vevő diákokkal egy működőképes vállalkozási ötlet megalkotása a célunk.
Szh: 0
3. Study in the USA! (L014, az előadás angol nyelvű)
You are welcome at American universities. Would you like to study in the USA but don't know where to start? American Corner Veszprém is an EducationUSA Advising Center, providing you with accurate, comprehensive and current information about U.S. study opportunities. This presentation will discuss the unique features of U.S. higher education, and the main steps of school selection and the admissions process. Be there, ask questions, and take the first step on your exciting journey to U.S. universtities!
Szh: 0
3. Szétválasztás a mindennapokban és a tudományban (F115)
Előadó: Heckl István - Pannon Egyetem Műszaki Informatika Kar.
Szétválasztásnak hívjuk azt, amikor egy összetett anyagot két vagy több részre szedünk szét. Például a mosógép szétválasztja a szennyeződést a ruha anyagától. Az iparban is számos szétválasztási feladat van, ilyen a kőolaj desztillációja benzinre, gázolajra és egyéb komponensekre. Amikor egymás után több szétválasztási feladatot kell elvégezni, akkor a szétválasztási sorrendet is meg kell határozni, ami fontos, mind tudományos, mind gyakorlati szempontból.
Szh: 0
3. Továbbtanulási lehetőségek a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karán (F113)
Előadó(k): a Soproni Egyetem Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karának oktatói.
Szh: 17
3. Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron... (F135)
Válj szakemberré a Szigetköz szívében, Mosonmagyaróváron, ahol a képzésnek két évszázados hagyománya van. Várjuk mindazokat az érdeklődőket, akik bővebben is szeretnék megismerni, hogy az agráriumhoz és az élelmiszeriparhoz, valamint a szakigazgatáshoz kapcsolódóan milyen képzési lehetőségeket kínál a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara. Megmutatjuk, hogyan kapcsoljuk össze az elméletet és a gyakorlatot, továbbá az elérhető ösztöndíjak is megismerhetők, valamint ízelítőt adunk a diákéletből és a szabadidős programokból. Mert Óváron nemcsak kiváló szaktudást lehet szerezni, hanem életre szóló élményeket és baráti kapcsolatokat is.
Szh: 0
3. Zöld: munkahely - vállalkozás - startup indítása (H011)
Előadó: Mátyás Mónika - Kör Alapítvány
Az előadó elsősorban környészeket vár!
Szh: 0
Rendes tanítás:10.G
.